Barock

Examenskonsert, poster

Min kärlek till tidig musik har funnits där så länge jag kan minnas. Ett första smakprov av att spela på sensträngar fick jag genom lektioner för Peter Spissky under min tid på Musikhögskolan i Malmö. Flera år senare, efter att ha frilansat med modern fiol som huvudinstrument under många år beslöt jag mig för att utforska barockfiolens möjligheter lite närmre igen. Jag sökte till Tidig musik-utbildningen på Kungl Musikhögskolan och efter två intensiva års studier på masterutbildningen för Ann Wallström hade jag våren 2018 min Examenskonsert där. I sällskap av bl a Björn Gäfvert på cembalo, Marianne Herresthal, barockcello och Jesper Harrysson, barockoboe, bjöd jag på mer eller mindre gömda skatter ur barockrepertoaren. Nu delar jag min tid mellan de båda fiolerna med en liten förkärlek för just de där sensträngarna och den omfattande och spännande repertoar den tidiga musiken bjuder på. Efter lektioner i Italien för framstående barockviolinisten Amandine Beyer känner jag mig även manad att så snart tillfälle ges ta tåget ner i Europa för än mer inspiration.. På hemmaplan spelar jag regelbundet med bl a Ann Wallströms barockorkester och Drottningholms barockensemble samt i tillfälliga konstellationer av kammarmusikkaraktär med musiker som bl a Dan Laurin och Anna Paradiso Laurin.

Sommaren 2021 spelades denna skiva in. Under det tillfälliga ensemblenamnet Dolce Affetti döljer sig bl a mitt namn. Här ett smakprov: https://spotify.link/Ym11KlKPADb

HISTORIESPELARNA
En musikresa genom olika tidsepoker

Barocken och Upplysningen

Ett program med musik av några av barockens stora mästare. De levde ungefär samtidigt men i olika länder och med olika musikalisk bakgrund. Några av de kände varandra, andra inte. 

Björn och jag

Estradören, konnässören och inspiratören Björn Gäfvert och jag bjuder er att uppleva franska danser, italienskt virtuoseri och tysk spelmansglädje! Bli bekant med fantastiska Elisabeth Jacquet de La Guerre  (Ludvig den XIV:es favoritkompositör) och prästen Francesco Antonio Bonporti som inspirerade Johann Sebastian Bach att skriva sina berömda Inventioner. På programmet finns också musik av Isabella Leonarda, J.S Bach och Georg Philipp Telemann. Vi skräddarsyr gärna efter Era önskemål. Det finns så mycket fantastisk musik att välja bland så utmana oss gärna!

För bokning eller frågor klicka här

Pressbild, Historiespelarna