Om mig

Jag föddes och växte upp i Helsingborg. Med en oboist som pappa och en kyrkomusiker som mamma fick musiken tidigt en självklar plats i livet. Det sjöngs och spelades till vardags och fest och visst drömde man om att få stå på scen…men det var inte självklart. Jag har alltid varit nyfiken av mig och höll länge dörren öppen för andra yrkesbanor. På gymnasiet var det historia, språk och psykologi som var favoritämnena. Kanske psykolog? Eller historielärare? Men då är det bra att skaffa sig lite livserfarenhet först. Jag sökte till Musikhögskolan och tänkte att ”Vad kul, jag kom in! Jag provar det här medan jag funderar på de där andra alternativen..”.

Efter ett par år på Musikhögskolan i Malmö blev jag så ihoptussad med tre andra tjejer för att spela stråkkvartett. Vi skulle få representera skolan på en kammarmusikfestival i Stockholm och tog oss an uppdraget med liv och lust. Redan någon månad efter att vi börjat repetera åkte vi på sommarkurs i Finland och sedan efter avklarad festival var det självklart att fortsätta spela ihop. Nu var jag såld. Stråkkvartett. Kammarmusik. Detta är grejen! Och det gick bra för Indrakvartetten. Unga och lovande blev vi antagna till kurser och inbjudna till festivaler på flera håll i Europa. Under ca tio års tid var kvartetten kärnan i min musikaliska identitet och jag är oerhört tacksam över allt vi fick uppleva tillsammans och det jag lärt mig genom arbetet med Indrakvartetten.

Parallellt med kvartettspelet fortsatte jag mina egna studier. Jag åkte som utbytesstudent till Utrecht i Holland ett halvår och efter avslutad examen kombinerade jag frilansuppdrag med mästarkurser utomlands. Tillsammans med kvartetten började jag studera på Edsbergs Slott, Kungl Musikhögskolan i Stockholm, en skola med fokus på kammarmusik, och det var alltså så jag hamnade i Stockholm.

Idag frilansar jag mestadels i Sverige, med Stockholm som bas, men gör då och då även konserter utomlands. Jag älskar variationen som kommer med att blanda orkesterspel med kammarmusik, barockmusik, musikal och pop. Nyfiken som jag är har jag under resans gång kompletterat mina färdigheter inom olika områden, bl a genom två års studier av Tidig musik, barockviolin på KMH samt kurser i såväl teatervetenskap som projektledning på Stockholms Universitet. Tankarna på att bli psykolog eller historielärare har jag sedan länge lagt på hyllan – som musiker är dessa områden ytterst närvarande och jag får inget försaka. Jag älskar att stå på scen och förmedla musik, ny som gammal. Att med ett öppet sinne ta sig an och öva in ny repertoar samt samarbeta med intressanta musiker från olika genrer – det är vad jag vill och brinner för!